Takk for maten, Olav!

30.06.2006 @ 06:27
Takk for grt, Olav
I dag våknet jeg til lukta av noe annerledes. Olav har vakta fra 5 til 8 og pleier å sette fram brød, ost og varmt vann. Osten er vekk, så nå nyter vi brød og vann. Men i dag hadde han diska opp med risgrøt. At han er i stand til å lage grøt var ikke overraskende, men siden risposen ble tømt for ei uke siden var dette ekstra stas. Han hadde sin egen ris i kassen sin. Takk Olav! Vi trenger små gleder her ute.

 

Men ikke fordi vi mangler noe å gjøre. De siste dagene har det for alvor gått opp for oss reisa nærmer seg siste vers. Da er det at livet ombord får karakter av adventstid hos Steintullat og Virvelstrøm. Som under en juleforberedelse går vi løs på alt vi har utsatt. Roberto har fått blod på tann. Han lager en harpun. Arbeidet startet da han her en kveld så kjeften på haien på kloss hold. Spent på Robertos møte med haiene i lagunene - lover WWF-Norge å holde øye med ham.

Og så er det Olav, gromgutten ombord. Han har gjennom prøving og feiling utviklet en lanterne. Jeg noterer bare i dagboken at han leter etter en kjettingstump her og et flak aluminiumsfolie der, uten at jeg helt begriper hva han holder på med. Først når vidunderet er klar til testing, og alle i mangel på andre sensasjoner samler seg på akterdekket for å se resultatene, ser jeg at den unge mannen har hatt en plan med sin løping fram og tilbake mellom kassene på flåtedekket.

Lanternen lyser opp hele akterdekket, og det er på tide. Batteriene til hodelyktene er det snart slutt på. Med mer vind kommer mer skyer, og når skyene dekker stjernehimmelen blir det mørkt her.


Kommentarer:
Postet av: Ingvild Telle

Hei gutterser dere oljeklumper i havet slik de s p andre ekspedisjoner?hvis dere fisker en opp, kan eg f den da?

03.07.2006 @ 21:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1551711
hits