Endelig er byggingen i gang!

29.03.2006 @ 10:44
container_truck
Etter uke på uke med venting ble denne helgen endelig et gjennombrudd for Tangaroa. Seint fredag kveld kom endelig containeren fra Ecuador med tverrstokkene og resten av treverket, og lossingen startet umiddelbart.

Det ble midnatt og nye tilløp til krise før materialene til slutt lå trygt stablet på byggeplassen, og det var ingen tvil om at lørdag og søndag herved var erklært arbeidsdager!
Innen mandag var alt gjort klart til å binde stokkene sammen. Hver av hovedstokkene var blitt kuttet til i den ene enden for å forme baugen på flåten, og stokkene var tilpasset hverandre i lengde og bredde.

bjarne_oyvin_kikk
Det er hogd ut hundrevis av spor til tauene både i hovedstokkene og tverrstokkene, og alt er vatret opp og klart til selve knyttingen. Selv uten tau begynner dette å ligne en flåte.

  
Første del av denne uka går med til selve knyttingen. Dessverre rant tiden ut for de fire tømrerelevene, de måtte tilbake til Norge etter fire lærerike uker i Peru. Mannskapet får imidlertid hjelp av fem mann fra SIMA, alle erfarne med tau og knuter, så dette ordner seg. Målet for uka er å bli ferdig med selve flåten av 11 hovedstokker og 8 tverrstokker, samt å få saget til guarabordene (senkekjølene).

Neste uke blir det dekk, hytte og mast som star på programmet, og så starter selve riggingen.

Her er den justerte tidsplanen. Avreisedato er fremdeles 28.april 2006!

Se flere bilder og les ”øyenvitnerapporter” fra byggeplassen på www.tangaroa.no

Torgeir

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1013518
hits