Fridager i Amazonas

24.04.2006 @ 13:13
croc_2.jpg
I påsken beordert kaptein Bjarne hele mannskapet til å ta 3 dager fri. Det trengs en avkoblingspause før den store ferden.

De andre gutta brukte sine fridager i turist paradiset Cusco og Macchu Piccu.  Jeg har alltid hatt lyst til å ta meg en tur i jungelen. Endelig fikk jeg sjansen! Karl Even og jeg var på veg. Han er en god kompis som har brukt sine feriedager for 2006 på å hjelpe til med å få flåten på vannet. Turen gikk først til en by som heter Iquitos. Fly eller båt er eneste adkomst. Derfra gikk ferden 140km oppover Amazonas med speedbåt. Den karakteristiske brune elven svinger seg mellom vill vill regnskog.

Farten senkes etter ca 3 timer. Er vi fremme? Båtføreren ser seg om. For meg ser alt likt ut. Ser ikke helt sikker ut han heller, men svinger etter kort tid inn i skogen. Det er to årstider her. Regntid og Tørrtid. Nå er det regntid. Derfor mulig å kjøre båt nesten over alt. Gjennom en sump og over i en sideelv. Bånn gass. Der er det. Stråhus på høye påler. En liten bungalow-camp åpenbarer seg. Her skal vi bo de neste tre dagene. Digg!


Aktivitetene er mange. Fisketur, bading med rosa ferskvanns delfiner, guidet fottur og div. dyre-oppservasjonsturer på elva for å nevne noen. Må si jeg ble litt paff på vår første trekkingtur. Trodde vi hadde funnet store balsa stokker til Tangaroa. Ikke engang mine lange apearmer + tre andre personer klarte å ta rundt denne giganten.

Ikke langt unna lå et stakkars dovendyr å gispet etter luft. Må nok ha sovnet og falt ned. Eller kanskje mer sannsynlig, greinen den lå på brakk. Etter et par timer havnet vi midt mellom to apeflokker. Hørtes ut som de pratet med hverandre. Skriking frem og tilbake. Regner med forvirringen ble stor da guiden prøvde å imitere.

Topp aktiviteter i jungelen. Tid for bading med de rosa delfinene i hovedløpet Amazonas. For å komme dit må vi gjennom de samme sumpene og den tettvokste skogen. En lokal helt i baugen må hugge oss veg med macheten. Midt på dagen er tempen opp mot 40+ og luftfuktigheten høy. Deilig avkjølende å stupe uti den brune elven. Massevis med delfiner men ingen som ville hilse på mens vi var i vannet. Amazonas er det eneste stedet i verden disse spesielle rosa ferskvannsdelfinene lever.

På vegen møter vi hele tiden indianere som er ute å fisker i sine uthulede trestamme kanoer.

Etter lunch var det tid for Piraja fisking. Nå i regntiden holder de til i sumpen og de spiser som kjent rått kjøtt. Vår åte var kyllingrumper! Noe som fungerte finfint. Da middagen var i boks dro vi tilbake til bungalowen hvor pils og hengekøye virket fortjent.

Denne turen til Amazonas har virkelig vært en god avkobling. Fått hvilt hodet og tenkt på helt andre ting...

pils i hengekya.jpg
Olav

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1164469
hits