Alvorets timer er forbi

23.07.2006 @ 14:32

mannskapet_400.jpg
Da vi møtte det ene revet etter det andre i Tuamotu-arkipelet, med opp til fire knops fart, var humøret ombord på topp. Flåten lystret. For å seile klar av revene behøvde vi bare å stille seil og senkekjøler riktig. Kunnskapene til Bjarne og Øyvin kom til sin rett. Riktignok måtte vi ta turen nordover, mens vi egentlig foretrakk sydvest, men det er rart – en lengre omvei smaker godt når alternativet er havari. Verre var det da et nytt rev kom opp i horisonten på minkende vind. Da varte det en stund mellom morsomme kommentarer. Muligens falt en og annen ordre i sur jord. Men selv da vi hørte brenningene, og vinden fra værmeldinga uteble, slik at flåten sakte ble sugd mot lagunen på stigende vann, selv da var det ikke tegn til uro blant mannskapet – ingen frykt.

rydde_400.jpg
Beregningene stemte. Høyden som var vunnet i forkant var tilstrekkelig, og først nå forstår jeg hva seilerne mener med å skaffe gunstige posisjoner. Det er som et sjakkspill der du må tenke mange trekk framover. Likevel er det lett å observere en stigning i humøret fra dagene mellom de farlige øyene til vi kom ut i åpent hav. Spesielt nå som vi har vind i seilene. Vi får masse energi i kroppen som tas ut i ryddesjau, lek og sang. Alt bør skinne ombord, særlig hvis vi får like mange gjester på flåten som under vårt besøk på Raroia. Kassene vaskes innvending og utvendig, søppel gjemmes under dekk, verktøyet oljes og smøres og rusten på bestikket pusses vekk. Nå skal vi seile til Raiatea. Går alt etter planen, blir turen fra Raiatea til Tahiti en slags seiersrunde. Hvem vet? Kanskje kommer presidenten?

 

Torgeir Sæverud Higraff


Kommentarer:
Postet av: Elleville Pressels

Hei igjen! Det er til undres over: Hvordan i all verden skal dere klare tilpasse dere et vanlig hverdagsliv igjen - p land? Her henger det ikke appelsiner p himmelen som gldene senkes i havet mot natt! Her flyr tankene hit og dit - ofte fanget av yeblikkets hindringer med k p veiene, glemte gjreml og stress oppetter rene for mange. Hos dere er det fisken somn er den ivrigste flyveren vil jeg tro. Jeg kan hre brenningene og ane luktene fra sj og flte. Det har vrt en opplevelse flge dere p turen! Vi drar til Ja i morgen. Frode med fam er p seiltur (3 bter), og har n satt kursen srover igjen fra Bod- med Ellen som hveds p jentebten. Vret har vrt s som s, men ogs de har det prima! Ha det fortsatt bra - og god tur videre! Hilsen en tante p reisefot!

26.07.2006 @ 00:36
Postet av: PIERRET MARION

Hello, Tangaroa's crewWe were very happy to see you again yesterday evening at hawaiki nui hotel and we you Thank you for the dedication tee-shirt and the book writen by your great father.We have got the pictures of our meeting the sea and those of your arrival. Can you give us you adress where we can send you the CD. We hope to receive an answer and good continuation.Good bye, Thank you very muchMARION AND FAMILY PIERRETCENTURIO'S CREW

27.07.2006 @ 22:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1672824
hits