Denne uka er det viktig at vi snakker spansk

23.02.2006 @ 09:03
Vi fant saga som skal klyve guarabordene
Vi fant saga som skal kløyve guarabordene.

I to taxier pløyer vi oss gjennom smog og trafikk på vei til nok et sagbruk.

Nå gjelder det å vite hvor vi skal skjære senkekjølene som snart kommer i en container fra Ecuador. Vi må spare tid, gjøre alt som vi ikke vil gjøre når stokkene er på plass. Saga vi trenger må kunne kløyve opp til 60 cm brede bord i verdens hardeste treslag, samtidig som bladtykkelsen ikke er for stor. Hver millimeter tykkelse tas med. Bjarne, Øyvin og Olav snakker samme språk om dagen.

yvin er ikke fornyd med kvaliteten p tauet
 -Det eneste jeg er skuffet over er kvaliteten på tauene. Vi må ha hamp, ikke sisal! sukker Øyvin.

Den viktigste personen her i øyeblikket er Cecilie Wessel. Vi ble kjent med henne for halvannet år siden. Hun var soleklar ener da vi søkte etter bakkemannskap i TV2 Nettavisen, og dette er tredje gang hun er i Peru for Tangaroa. Den første var i november 2004, og oppvartningen vi opplever nå skyldes i hovedsak de kontaktene Cecilie har pleiet siden vårt første møte med admiralene.

   
Svett skjorte og sagflis er en dårlig kombinasjon, men Cecilie bryr seg ikke. Klikk på bildene for stor utgave.

Nå får vokabularet hennes kjørt seg. Taumester etter frokost, havnelager etter lunsj og rett derfra til importmøter med skipsverftet og videre til sagbruk i motsatt ende av millionbyen. Cecilie introduserer oss for et titalls personer vi skal forholde oss til etter at hun har dratt. Hun sørger for at de vet nøyaktig hva vi trenger, og forteller oss når vi kan hente varene. Vurderer å friske opp spansken med et lynkurs til uka. Da har vi ikke tolk lenger.

Torgeir


Kommentarer:
Postet av: Carl Petter F. Sky

Hola, da er vi kommet til Lima for hilse p dere og hjelpe til. Fredag reiser vi til Bolivia og i midten av april kommer vi tilbake sammen med Frank for hjelpe til og se dere vel avsted.Hva skal vi gjre for komme inn p basen? Har dere et telefonnummer vi kan kontakte dere p?

01.03.2006 @ 18:19
URL: http://www.reisenett.no
Postet av: Hvard Mageli

Jeg reiserr til Peru 15mars og lurte p om det er mulig komme og se p prosjektet deres. Vet godt at det ikke i utgangspunktet er turisme dere driver med s jeg har selvsagt forstelse hv is det ikke passer, men det hadde vrt artig om det lot seg gjennomfre.Hvard

14.03.2006 @ 00:29
Postet av: Lisa Jorgensen Aedo

Hei!Jeg leste artikkelen om Tangaroa i EL COMERCIO. Vi bor her i Lima og hvis det er noe jeg kan hjelpe dere med saa bare skriv. Lisa

25.03.2006 @ 04:20
URL: http://www.aedoproductions.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/803995
hits