Tangaroa i godt driv

21.04.2006 @ 09:59
dansende Anders_400
Seint torsdag kveld fikk vi endelig mye av det etterlengtede utstyret. Fortsatt ikke alt men i hvert fall nok til å få flåten på vannet til 28 april.  Til og med radioen kom. Musikk til arbeidet er viktig for å holde takt og rytme oppe. Anders ga oss en oppvisning i Latin Amerikansk dans til enorm begeistring for de lokale arbeiderne ved verftet. Gringoer som prøver å danse salsa er ikke akkurat daglig kost.

For å ta igjen tapt tid har vi fått viktig assistanse fra verftet der tangaroa bygges. Nordmennene Bjarne Grav og Johannes Seljebotn ofret 3 av sine feriedager i  Peru for å hjelpe til med byggingen. Dette kombinert med 11 timers arbeidsdager gjør at vi er i rute.

I dag fikk vi også plassert det første av ti ”Guara”- bord. Disse bordene skal være en slags senkekjøl og ved å heise disse opp og ned skal vi kunne styre helt til Tahiti.
Karl og Olav plasserer guarabord nr

Det er stor interesse og mange skuelyste rundt byggeplassen. Vi fikk også uventet besøk av en lokal kunstner. Hun ønsket å lage en gallionsfigur på den midterste balsa stokken.  Selvfølgelig tenkte vi. Hva skulle vi velge? Barmfagre havfruer og illsinte haier ble foreslått. Valget ble utradisjonelt men passer langt bedre for  en god 3 måneders Stillehavs kryssing.

Olav


Kommentarer:
Postet av:

Buen viaje!

27.04.2006 @ 16:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1147538
hits