Uventet besøk :-)

20.05.2006 @ 08:46
Turtle_400
En del av utfordringen med å seile prehistorisk farkost er å oppdage slitasje før det blir skade. Flåten er kun surret med tau og disse trenger vedlikehold og ettersyn hver dag. Noe må skiftes og annet etterstrammes. Riggen trenger spesiell omsorg. I morgen skal jeg begynne å lage taustige. Inntil den er ferdigstilt må Bjarne heises til topps når reperasjoner er påkrevd.
Anders! Anders! Torgeir roper fra babord side. ”Ta med kamera”!

Jeg sitter foran og syr vegger til min lille ”hybel”. Avventer derfor situasjonen inntil Bjarne  roper fra toppen av masta :”Vi har besøk” !

Når seilet er nede har vi en strømfart på omkring 1 knop. Vi har faktisk blitt tatt igjen av en havskilpadde.

Jeg rakk vel ikke engang å tenke før dykkerutstyr og filmkamera var ferdig rigga. Skrur opp krana til trykklufta  da jeg ser at det kun er 20 bar igjen. Ikke helt i tråd med PADI`s instruksjoner hopper jeg i vannet vel vitende om at jeg kun har noen  minutter til rådighet før jeg må opp igjen. Her gjelder det å sparepuste. Laaange, dype sjeldne drag. Vær gjerrig med lufta.


Det begynner å yre av liv under her. Duradoer, losfisk og nå en god meter lang skilpadde. Nysgjerrig som bare det. På skallet hadde den med seg en gratispassasjer. En sugefisk på størrelse med en middels fjellørret. Skilpadda kom helt innpå både meg og kameralinsa. Har allerede fått noen utrolige bilder til filmen som skal vises på TV 2 nærmere jul.

Et av mine korteste men også en av mine bedre dykke opplevelser. Det er i slike stunder man aldri har lyst til å avslutte et dykk. Når man omtrent må suge vakum på flaska er det på tideJ

Opp, bytte flaske og uti igjen....

Olav

PADI: Professional Association of Diving Instructors

Kommentarer:
Postet av: André

Hallo Olav! Dette var nok noe annet enn å se på sjøpølsene når vi tok dykkelappen på Nemo! Høres fantastisk ut! Følger med på ferden hver dag. Veldig spennende. Vi får snakkes når du kommer tilbake, lenge siden sist nå! P.S: når du blir spurt om du liker fotball på TV kan du godt si du liker Ham-Kam for min skyld ;) Hilsen Holtern

20.05.2006 @ 17:05
Postet av: Claes

Bästa flottister! Jättekul att följa er resa över webben! Här kommer en länk till alltid uppdaterad position för det andra skandinaviska äventyrsgänget - Ostindefararen Götheborg:http://www.ostindiefararen.se/skeppetsposition.4.2e8791072c193a198000787.htmlFortsatt trevlig resa!

20.05.2006 @ 18:26
Postet av: Reidun Henriksen

Hei OlavSamme dag jeg hadde lest ferdig biografien til Ragnar Kvam jr:"Thor Heyerdahl Mannen og havet" dro dere ut med Tangaroa. Herlig å følge ferden deres!Har alle bestefars hovedbøker og lest dem flere ganger. Hadde den store glede og ære og hilse på han på Teneriffe i 1999.Kjempegod tur videre og håper dere slipper farefulle stormer.Reidun 65

20.05.2006 @ 23:07
Postet av: Vera Erichsen

Hei Olav...Spennende å følge dere... nå er det sol og varme her også....Vera:))

31.05.2006 @ 06:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1313401
hits