Flagget er sikret

20.02.2006 @ 09:57
Vi fr det ecuadorianske flagget av sjefen i marinen
Vi får det ecuadorianske flagget av sjefen i marinen

I motsetning til Kon-Tiki vil Tangaroa flagge Ecuador i masten. Flagget fikk vi av sjefen for marinen, under en høytidelig presentasjon av prosjektet i Guayaquils kulturhus. Flere prominente personer holdt taler til fordel for oss, blant andre den norske konsuleni Ecuador, Andres Schmidt. Det var han som skrev brev til marinen. Marinen svarte umiddelbart positivt. For oss er det morsomt at den peruanske og ecuadorianske marinen er med i samme prosjekt. Det er ikke lenge siden de var i krig med hverandre.

Blant 150 tilskuere satt kjente arkeologer, historikere og seilere, og etter presentasjonen stilte de en del spørsmål. Et tøft et var: Hvorfor skal dere ikke ha med en ecuadorianer i mannskapet? Det hadde blitt en del reiser i de fasene vi har vært igjennom med teambygging, svarte jeg, og dessuten har Tangaroa blitt til på veien.

Bare 2cm tykkelse av dette bordet er nok som stol til en elefant
Bare 2cm tykkelse av dette bordet er nok som stol til en elefant

Ecuadoriansk TV filmet oss da vi flashet flagget foran de steinharde guarabordene i depotet. Materialene er 4,5 meter lange, 45 cm brede og 8 cm tykke, nok til å lage 24 guaraer, ettersom de kan kløyves i to. Trevirket morl er steinhardt og tungt, men til gjengjeld kan vi lage meget slanke guaraer som skjærer seg gjennom vannet, og som tåler kreftene som virker mellom hav og vind. Vi skal lage guaraer av andre tresorter også, for å teste hva slags mekaniske egenskaper som egner seg best over Stillehavet.

   
Venstre: Derek er fornøyd, og fremst sitter Manfred som skal frakte containeren fra Ecuador til Peru. Midten: Nok materialer til 24 senkekjøler kalt guaras. Høyre: Disse bordene er som granitt i både tyngde og hardhet. Klikk på bildene for å se dem i stor størrelse.

Torgeir

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/784981
hits