?Skipslege? på Tangaroa-flåten

17.02.2006 @ 09:45
Tangaroa-skipper Bjarne Krekvik skal også ha det medisinske ansvaret på sommerens flåteferd over Stillehavet. Nå øver han på avansert førstehjelp i samarbeid med lege Kjell Erik Strømskag i Molde.

1702_bjarnelege_stikker2_400
Bjarne øver seg på lege Kjell Erik Strømskag. Foto: Iver Gjestenvik

- Dersom vi må ha assistanse utenfra, må vi i verste fall regne med at det kan ta 4-5 dager før vi kan få hjelp, sier Bjarne til Romsdals Budstikke. - Avstandene er enorme, og vi kan ikke regne med at andre fartøy er i nærheten. Derfor må vi være selvhjulpne i størst mulig grad. Vi må være forberedt på at noe alvorlig kan skje, men vi skal ha høy beredskap for å unngå skader. Vi kommer til å gjennomføre øvelser. Dessuten gjennomfører vi en streng disiplin på sikkerhetsregler for å unngå skader og nødssituasjoner som for eksempel mann-over-bord. Slik reduserer vi risikoen for at noe dramatisk skal inntreffe, understreker han.

 

Bjarne Krekvik er langt fra noen førstereisgutt verken som skipper eller førstehjelper. I forbindelse med kystskippereksamen tok han et grundig førstehjelpskurs, og han har jobbet flere år som sanitetsbefal i Heimevernet. Allikevel var denne gjennomgangen med Molde-legen viktig. En ekstra sikkerhet har Tangaroa-mannskapet ved at Strømskag stiller opp som deres legekontakt under hele ekspedisjonen.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/768226
hits