Mens vi venter og tenker i Ecuador

14.02.2006 @ 02:08
Mange har spurt meg hvorfor vi tar flåten til Tahiti. Kan vi ikke bare teste den opp langs kysten av kontinentet? Og hva har fjellenes inkaer med Tangaroa å gjøre?

Hvor skal senkekjlene plasseres?
Hvor skal senkekjølene plasseres?  Tegning av Janna Yri og Steinar Midtbø

 Vi skal bygge balsaflåtenes flaggskip slik det så ut før fjellfolket inkaene erobret kysten av Peru. Da spanjolene kom på sin første rekognosering sydover mot Ecuador oppdaget de en diger balsaflåte som de de bordet. Mannskapet ombord jobbet for inkaene.  Tre av kvinnene  som var del av mannskapet på den nordgående flåten, ble tatt til fange av spanjolene. Kvinnene ble trenet som tolker og ble senere brukt i erobringen av Peru, fordi de forsto inkaenes språk. Et annet bevis på inkaenes innflytelse er at lasten i flåten inneholdt flere av inkaenes produkter. Spanjolene anslo at flåten hadde 30 tonn last!

Kunne fltene virkelig ta 30 tonn last?
Kunne flåtene virkelig ta 30 tonn last? Tegning av Janna Yri og Steinar Midtbø

Kystfolkene i Peru ble tvunget til å bruke flere tusen års nedarvet seileerfaring til å transportere varer for inkaene etter at de ble erobret mot slutten av 1400tallet. De rike kystfolkene i Ecuador lot seg aldri erobre. I stedet brukte de nettopp balsaflåtene i kamp mot inkaene, sjøslag selv inkaenes egne historikere innrømmet overfor spanjolene at de tapte. Uansett har vi grunn til å tro at balsaflåtens størrelse og rekkevidde økte under inkaenes innflytelse, som en helt nødvendig del av imperiets ekspansjon. Flåten Tangaroa viser en viktig del av kulturen i en forhistorie som strekker seg 3000 før vår tidsregning. Vi lager kopi av de beste farkostene fra fortidens Peru og Ecuador. Revene før Tahiti byr på en tøffere test for flåtens styreegenskaper enn selv klippene langs kontinentet. Og ved å gå opp ruta til Kon-Tiki kan vi også fortelle en historie om framtiden og miljøet våre etterkommere skal leve med. Den enorme interessen rundt pionerferden kan brukes til å flytte folks oppmerksomhet tilbake til havet, slik Thor Heyerdahl ønsket med hele sin karriere.

Torgeir

Hvordan skal vi feste senkekjlene?
Hvordan skal vi feste senkekjølene? Tegning av Janna Yri og Steinar Midtbø

Kommentarer:
Postet av: FELIX

GOOD LUCK !! BON VOYAGE, CAN I GET YOU BY INTERNET, WEB CAM, EMAIL , ETC...LET ME KNOW...I`LL SEND THE PEOPLE IN POLYNESIA , I'LL BE IN RAROIA ON TUESDAY FOR 1 DAY ,FELIX

30.04.2006 @ 05:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/749566
hits