Ny storfangst på Tangaroa

12.06.2006 @ 11:14
3 Torgeir mener den veier mer enn 20 kilo.jpg
Ti over sju om kvelden satt jeg med datamaskinen på fanget i senga, skrev setningen: "I dag har det ikke hendt stort annet enn at Olav mistet trusene sine under skyllinga...". Utenfor inngangen hører jeg spetakkelet fra fiskesnella, en fisk har bitt på kroken og drar ut snøret i et forrykende tempo, selv med nesten full brems på snella. Jeg slenger på redningsvest og hodelykt, redd for at fisken skal dra hele stanga på havet. Heldigvis griper Roberto tak i stanga som står tredd i et bambusrør som er forankret til balsastokkene. Jeg sliter med fisken en time og fem minutter, under fullmåne og stjernehimmel. Da er den merkbart sliten. Bjarne griper selve snøret og drar inn, mens jeg sveiver. Først kommer delen av bruket som kalles "Birdie", en flytende sak som spreller i vannet når vi dorger, og tiltrekker seg storfiskens oppmerksomhet. Noen meter bak birdien er selve kroken, en selvlysende gummiblekksprut med en kraftig Mustad-krok.

Olav tar birdien på land, venter på at Bjarne skal dra inn mer snøre, gjør seg klar med "høtten" - og smokk! Fulltreffer. Olav venter på en bølge, og drar fisken inn på bambusdekket bak hytta. Foran oss ligger den feite muskelbunten og spreller som besatt, det må to mann til for å holde den nede.

Vi har fanget en gulfinnet tunfisk på minst 20 kilo! – Frokost, lunsj og middag, sier Olav. Takker vår fiskeekspert Geir Sivertzen for tipset vi mottok i går. Agnet etter hans oppskrift klokka ti i formiddag, og dro inn storfangsten ti timer senere. Gulfinna tunfisk er en overflatefisk som finnes fra Californiakysten i nord til Chile i sør. Nå vet vi at den går temmelig langt til havs.


Torgeir

Kommentarer:
Postet av: Elleville Presseløs

Hei og tusen takk for hyggelig hilsen fra Stillehavet! Kopi går rett inn i albumet som en helt spesiell kurositet! Spinningseffekten av feiltrykk slår aldri feil! Når du skriver vin - ja, da står det vin og ikke vind! Raaby var også en ordleken mann -og her er Solveigs sønndag - (fra Sambandsbølger): En av karene på Jan Mayen var forlovet med ei jente fra Tromsø som het Solveig. Der de andre hadde brett-ut-jenter, hadde han bare bilder av Solveig. Hele besetningen på stasjonen ble på en måte godt kjent med Solveig, selv om de aldri hadde møtt henne. En dag kom det et telegram som Raaby mottok på Jan Mayen radio. Solveig ventet en liten, og forloveden hennes måtte snarest innfinne seg i Tromsø for å gifte seg! Siste høstbåten var gått, og flytransport fantes ikke den gangen. Men etter de beregninger som kunne foretas på stedet, kom man fram til at første båt på våren ville klare seg dersom isen ikke gikk for sent. Den første vårbåten kom dessverre ut for storm, og spenningen ble stor. Bryllupet var fastsatt til lørdag, men på grunn av stormen kom båten først til Tromsø på søndags morgen. Da sto Solveig, foreldrene hennes og presten klar på kaia og ventet - så bryllup ble det. Dagen etter utløste Raaby spenningen på Jan Mayen med følgende bulletin: Det gikk fint med ho Solveig, ho fikk en mann på søndag og en sønn på mandag! Det å fange gullfuglen er ikke enkelt, og lettere er det neppe å få en gul tunfisk på kroken! Det har dere klart - og det mest naturlige er vel å kalle fangsten for gullfisk! Bon apetite til frokost, lunsj og middag! Ha en fortsatt god tur! Hilsen fra en mer eller mindre solbrent tante fra Lillestrøm. (Her var det 30 plussgrader i dag).

13.06.2006 @ 00:36
Postet av: Mike, Hilde, Bjorn Hayden, Jon Kristian, Kjell Camden

Nice Fish!!!

13.06.2006 @ 04:39

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1448784
hits