Stillehavsdykking

10.05.2006 @ 10:25
klart for dy0001.JPG
Endelig var tiden inne for det jeg har sett så lenge fram til.

Tar en siste sjekk før jeg går i vannet. Bly beltet på, trykklufts krana står åpen, sikrings- og varlslings liner festet. Farten er ca 3 knop og derfor må jeg være festet til flåten. Varlslingslina har jeg rundt håndleddet slik at beskjeder kan gis til gutta ombord. Ett rykk betyr gi meg mer line. To rykk betyr hold lina stram. Tre rykk betyr trøbbel av en eller annen art.

Sjokket ble stort da jeg kom meg under og så at to av senkekjølene var brukket tvers av!

Litt flaks gjorde at den ene avbrukkede delen fortsatt var med oss. Den lå klemt mellom to av stokkene. Her var det bare å begynne å jobbe. Fikk festet et tau til bordet og gitt beskjed til de andre om å dra. De to brukne stumpene ble fjernet og reservekjøler ble senket på plass.

Kurs og fart var igjen for fullt mot vest.

Livet under flåten kommer til å bli frodigere for hver dag som går. Allerede har vi en stim med Dorado´er som sirkler rundt oss. Etter at vi hadde en nær slektning til middag vegrer de seg veldig for våre delikatesse-sluker. De er ivrige flyvefisk jegere og til stor begeistring for mannskapet er det ikke sjelden de viser frem sitt talent. Over vann :-)

De svart og hvit stripede losfiskene har også blitt trofaste følgesvenner.

Etter hvert som tiden går vil alger og annet småtteri feste seg til stokkene. Dette utrolige, flytende revet vil få masse oppmerksomhet fra Stillehavets innbyggere. Jeg skal ofte under å hilse på :-)

Olav

Kommentarer:
Postet av: Bjrn Stien

Tft flge dere p reisen, nsker dere alle lykke til og m hilse spesielt til Torgeir.Bjrn Stien

10.05.2006 @ 12:23
Postet av: Bengt Sahlstrm

Fljer er frd varje dag med spnning. Sknt att se att Anders ocks "gr ngon nytta." Varje lrdag i bastun str ni i centrum.Skt om er allihop!

11.05.2006 @ 09:01
Postet av: Pl Snsteli

Moro flge dere - utrolig spennende! Lykke til videre!

11.05.2006 @ 10:48
Postet av:

Hola com estan chicos del Tangaroa, que pena que hoy no pude hablar con Chino =(, espero que todo siga bien, no coman mucho.SaludosDaniela + Lilly

14.05.2006 @ 20:57
Postet av: Tangaroa rumbo a Polinesia

Saludos a toda esa tripulacion tan valiente del Tangaroa.AnimoFondo Mivivienda

16.05.2006 @ 19:57
Postet av: Knut Grosvold

God 17 mai gutter,lykke til videre.Smaker fisken godt?

17.05.2006 @ 11:18
Postet av: Vera Erichsen

Halla Olav.... Mtte bare sende deg en hilsen fra ett grtt og kaldt og regnfullt Lillehammer/Hamar...bare +7 i natt.... flger med deg p turen... artig....Syns ikke det er lenge siden vi hadde mye sprell p lillehammer..:))).. st p og f fikset kjlene...klem fra Vera

23.05.2006 @ 06:51

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1254823
hits