Turister i Guayaquil

09.02.2006 @ 08:20
Turister i Guayaquil2

Før fløtingen av balsastokkene sendte vi et brev til Miljøverndepartementet i Ecuador der vi ba om tillatelse til å frakte trærne til Peru. En uke senere har vi som ventet fremdeles ikke mottatt svar. Vi kan ikke forlate landet før vi har sikret oss tillatelsen, så alt vi kan gjøre er å vente.

Iguaner
I dag dro vi på fotosafari i sentrum av Guayaquil, den delen av byen som er tilrettelagt for turister som ikke gidder å se virkeligheten til 90 prosent av befolkningen i byen. Da vi selv hadde muligheten i Duran, sov vi bort tiden mens transportfolkene hentet stokkene fra elva, eller vi preiket med de lokale over en pils. Turen i dag var annerledes. Den startet i iguanaparken midt i sentrum. Her kan spaserende se over hundre iguanaer samlet innenfor et område på størrelse med Egertorvet. Men man må se godt etter, for disse krypene ligger godt skjult oppe i trærne eller i vegetasjonen langs fortauskanten. Noen av dem går i ett med brosteinen hvor de trekker til seg all den stekende hete som har samlet seg der i løpet av nok en formiddag med 35 grader i skyggen.

Turistene Olav og Anders i den nyopppussede delen av sentrum

Trappene
Fra parken med de dovne øglene spaserer vi langs den påkostede Malecon, en bred gågate ved bredden av floden Guayas hvor vi ble tauet inn av kystvakten her forleden. Pussig å tenke på. Det føles som en evighet siden jeg ruslet rundt i en by som denne uten andre hensikter enn å se alt turister pleier å se. Las Penas heter dagens endestasjon for oss. Litt over 400 nummererte trappetrinn opp til et utkikkspunkt over byen. Kort fortalt restaurerte de en bit av byens mest sentrale slumområde, mot at innbyggerne åpnet huset som kafé og butikk om dagen og diskotek om natten. Familiene har fått det fargerikt og rent og pent rundt seg, i bytte mot en daglig invasjon av turister og en variert nattesøvn i helgene. En av mange suksesshistorier for borgermesteren.

   

Ved dagens ende praier vi en taxi til å kjøre oss over brua som har kostet skattebetalerne 160 millioner dollar, 70 mer enn budsjettert, en bru som leder oss over til rikmannstrøket Samborondon hvor vi bor. I morgen har vi et hektisk program. Vi får masse besøk og har atter andre vi skal besøke, mens vi venter på utreisetillatelse.

Torgeir


Kommentarer:
Postet av:

i need travel plans info, to lima for being there to see you sail off on april 28 '06!!!!!i need english, i am your fan !!!great grandma ETTA

16.02.2006 @ 11:41

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/722643
hits