Sikkerhet i høysetet

07.03.2006 @ 18:08
trgt bak porten_400

Ingen er så trygge som oss i Lima! Vi bor bak fire meter høye gjerder med bevæpnet portvakt på Escuela Naval helt ytterst på odden La Punta Callao (se kart). Hele odden regnes for øvrig som trygt område i forhold til vold og kriminalitet, noe som dessverre florerer i det fattige havnestrøket Callao innenfor. Byggeplassen vår ligger i Callao, men inne på Marinens meget godt bevoktede skipsverft, SIMA. Her har vi personlige adgangskort, og vi må gjennom streng sikkerhetskontroll for å komme inn.

   
 
Eneste risikofaktor i hverdagen er altså turen fra det ene stedet til det andre. Vi er blitt strengt advart mot å bevege oss i dette området til fots, så transporten foregår med innleid minibuss fra Marinen. Lørdag hadde vi imidlertid ikke avtale for, og enden på visa var at vi fikk skyss med SIMAs arbeidsbuss. Som man kan se av bildene var sikkerheten upåklagelig; vaktmannen hadde skuddsikker vest og maskingevær! Stemningen i bussen var det allikevel ingenting å utsette på, latteren satt løst etter endt arbeidsuke.

Middag-pa-La-Punta_400
Det samme problemet har vi også om vi vil ta del i utelivet i Limas bedre strøk på kveldstid. Det er ikke no' problem å komme seg til Miraflores eller Barranco, men det er ikke alltid like lett å få taxi hjem etter mørkets frambrudd. Når de hører adressen og innser at de må gjennom Callao, betakker de fleste seg.... Jammen godt at det finnes hyggelige restauranter og små stamsteder ute på odden vår, også!

Hilsen Mats, Trond, Jonas, Nazir og Anne i Lima

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/877619
hits