Klar for femdagers reise ned elva

02.02.2006 @ 09:54
Etter to hektiske 18-timersdager er stokkene i elva Quevedo. Lastingen ved plantasjen gikk utmerket, ingen skader på stokker eller personer, selv om de har en lavere sikkerhetsmargin enn vi er vant til.


Lang last

De to trailerne ble små sammenlignet med lasten - 16 meter lange gigantbalsaer som vakte betydelig oppsikt på veien fra plantasjen til elva (to timer unna). De 12 utvalgte hunnstokkene flyter som om de var fyllt med luft, nesten to tredjedeler stikker over vannet. Vi får god hjelp til knyting, og det er artig at de velger samme type surring mellom tverrstokker og hovedstokker som Lauten valgte på Lille Tangaroa. Grunnet lite regn valgte vi et sted langs elva noen mil lenger syd, Vinces. Fra fly kunne vi se at vannstanden i elva nedenfor byen Quevedo var for lav enkelte steder, hvor sandbanker lett kunne stoppe oss.

Plask

Vinces er et hektisk sted. Ungdommene har sommerferie og samler seg langs bredden for å glane på oss blancitos. Flere hundre mennesker vil snakke med oss om ekspedisjonen. Vi hyrte to av dem til å holde vakt ved flåtene i hele natt. Vi har to erfarne marineros (marinegaster), utvalgt av ledelsen for marinen, med hver sitt ladde maskingevær som sikkerhet. De er også råe på knuter og elvepadling. I tillegg har vi med to karer fra sivilforsvaret, og to lokale som meldte til turen som mannskap.
Senere i dag kaster vi loss. Ecuadors riksavis Universo er her for å lage reportasjer. Synd vi ikke kan henvise til nettsted. Har oversatt de engelske nyhetsbrevene til spansk her borte.

Todo bien,
Torgeir

Kommentarer:
Postet av: Laurens van Zijp

Hello,The sailingmagazine ZEILEN in Holland is interested in the Tangorao-expedition. We like to get pressinformation and pressphoto's of the team.Hope to hear from you soon.Best regards,ZeilenLaurens van Zijp

03.02.2006 @ 13:10
URL: http://www.zeilen.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/687608
hits