Olav angrepet av giftig slange

02.02.2006 @ 09:34
Olav holder korallslangen

En vanlig dag på balsaplantasjen. Noen få trær gjenstår å hugge før vi kan frakte dem til elva. Jeg måler lengden på nok et velskapt tre, og får øye på Olav som rusler mellom to trær, et steinkast unna. 

 
Ikke lett å få øye på! Klikk på bildet for å se det i stor størrelse


Plutselig roper oppsynsmannen Angel som går foran Olav: Pass opp, se slangen! De roper på oss andre. Med stigende puls setter i firsprang mot karene som skuer mot noe usynlig på bakken. Jeg merker knapt at jeg mister en penn og papirene med alle tallene for lengder og diameter, i det jeg ser slangen åme seg i retning av Olav.

Normalt skulle en tro at folk løper vekk, men det motsatte skjer. Alle kommer for å skue slangen. Arten kalles Coral i Sør-Amerika, og er kjent for sine dødelige bitt, akkurat som den mer kjente boaen. For arbeiderne på balsaplantasjen har corallen rykte på seg som dødelig, men sky, og så lenge du ikke tråkker på den biter den ikke, helst gjemmer den seg under lag med kvister og bark.

Også denne slangen snor seg 180 grader og vil vekk, særlig når Angel kommer løpende med en lang stokk for å hamre løs mot hodet på den. ”Den kan drepe!”, roper han, tydelig opphisset av inntrengeren. Han bommer på hodet, treffer ryggmargen og lammer slangens bakre del. Forgjeves prøver den friske framparten å dra med seg den meterlange halen, men igjen har mennesket vunnet over sin likemann i næringskjeden.

Holder korallslangen

Angel finner en ny stokk, hakker på den med machete for å tilpasse den formålet å plukke slangen opp i lufta. Lammet henger den hjelpesløs til forlystelse for Tangaroas mange velutstyrte kameramenn. Denne dagen ble den siste jeg gikk barbeint i balsaskogen. Når vi beveger oss fra tre til tre er det heretter skuende mot løvet på bakken.

Torgeir

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/687547
hits